Vols rebre assessorament?

Foment de Terrassa compta amb el servei d’orientació professional que, mitjançant l’assessorament personalitzat, acompanya a la persona en el desenvolupament del projecte professional i en el procés de recerca de feina amb l’objectiu d’aconseguir la inserció laboral.

personas dialogando asesoramiento lenguaje corporal

Dissenyar, programar i executar actuacions dins d’un itinerari professional amb l’objectiu d’augmentar la competitivitat en el mercat de treball de les persones demandants de feina.

Proporcionar actuacions flexibles, amb continguts innovadors i ajustats a les exigències del mercat de treball, per dotar a les persones d’aquelles competències imprescindibles d’accés a l’ocupació que afavoreixin la inserció laboral.

Assessorament individual per a la definició del projecte laboral i l’acompanyament a la recerca de feina. Continguts que s’hi treballen:

 • Coneixement d’interessos i motivacions.
 • Identificació de competències personals i professionals.
 • Coneixement de mercat de treball, sectors i perfils professionals.
 • Definició objectiu laboral.
 • Disseny Itinerari Personal d’Inserció o Pla d’acció.
 • Planificació recerca de feina.
 • Treball de les competències d’accés a l’ocupació, millora d’eines i estratègies per a la recerca de feina com són, la creació d’un CV d’Èxit, la recerca mitjançant la Xarxa de Contactes, la utilització de les Xarxes Socials i Professionals en la recerca de feina i/o l’entrenament de l’entrevista de selecció, entre d’altres.

Tallers de recerca de feina

Formacions específiques dissenyades per al treball de les competències d’accés a l’ocupació. Aquestes formacions es poden compaginar amb l’assessorament individual i donen resposta al treball de diferents continguts en funció de la fase en la que es troba la persona.

Aquestes formacions específiques permeten l’assoliment d’estratègies pel creixement competencial i la millora d’eines i canals per a la recerca.

 • CV d’èxit, facilita que et trobin.
 • CV creatiu, innova per ser diferent.
 • Màrqueting personal, projecta la teva marca.
 • L’entrevista de selecció i dinàmiques grupals, supera amb èxit el procés de selecció.
 • Networking, potencia la teva xarxa de contactes.
 • Connecta amb linkedin, twitter i facebook, treu suc a les xarxes per a la recerca de feina.

(aquestes formacions es realitzen de manera presencial i, de moment, no hi ha programació)


Grups de suport a la recerca de feina virtual

Prepara’t per ser la persona seleccionada

Accions grupals d’orientació conduïdes per personal tècnic orientador, amb la finalitat de treballar la definició de l’objectiu laboral, les estratègies de recerca de feina i les competències d’accés a l’ocupació per a potenciar el valor de la persona en el mercat.

A traves de 4 sessions grupals la persona coneixerà canals i eines per a la recerca de feina.

Aquestes accions grupals, a més a més de dotar de nous coneixements, serveixen per connectar a persones, per compartir en grup situacions similars, proporcionar un aprenentatge compartit, crear actituds positives i per generar noves oportunitats.

Contingut:

 • Com generar oportunitats des de l’adversitat.
 • Prepara’t per competències: fes un CV que et diferenciï.
 • L’entrevista, pas clau per a trobar feina.
 • Canals, pla d’acció i seguiment.

Aquesta activitat s’impartirà de manera virtual en streaming a través de la plataforma gratuïta Microsoft TEAMS.


Formació en competències de base TIC

El servei organitza formacions presencials i online per a la millora de les competències digitals com a recurs per proporcionar autonomia en la recerca de feina i com a millora de l’ocupabilitat de la persona:

 • Curs Alfabetització digital per a la recerca de feina.
 • Curs preparació per a l’obtenció de l’acreditació ACTIC I.
 • Curs preparació per a l’obtenció de l’acreditació ACTIC II.

Experimenta les professions mitjançant pràctiques en empreses

Recurs que permet realitzar practiques no laborals en empreses per tal de conèixer en context real les competències necessàries pel desenvolupament d’una professió i poder experimentar-les.


Sala de recerca – Aula de recerca TIC (NOU a desenvolupar al gener)

Espai per realitzar recerca intensiva i activa de feina amb suport tècnic.

Espai dotat amb equipaments informàtics per facilitar la recerca de feina intensiva oferint un espai amb connectivitat.

Cal sol·licitar cita prèvia per assistir-hi.

El nostre objectiu continua sent la millora de l’ocupabilitat oferint un servei flexible i adaptat a les necessitats de les persones i de les empreses. L’eix de la metodologia emprada amb les persones és el treball per competències. El pas inicial perquè la persona millori la seva relació amb el mercat laboral és l’anàlisi de l’ocupabilitat relacionat amb un objectiu professional concret. Analitzant els punts febles i les fortaleses la persona pot establir un Itinerari Personal d’Inserció, encaminat a assolir el seu objectiu professional. La metodologia de treball per competències ajuda a prendre consciència de la responsabilitat de cada persona usuària en el seu propi itinerari professional, impulsant l’autonomia professional i personal. Serà mitjançant el balanç competencial respecte l’ocupació a desenvolupar que es definirà el pla d’acció a executar per aconseguir l’objectiu final.

Tot el procés serà conduit per una persona orientadora, que serà la referent tècnica que acompanyarà a la persona en el disseny i l’execució de l’itinerari Personal d’Inserció.

Les actuacions d’orientació podran ser grupals i/o individuals en funció de les necessitats de la persona.
S’adaptarà el format presencial o virtual en funció del context i situació en cada moment. El servei posa en funcionament l’orientació virtual on des de casa pots disposar de l’acompanyament de l’equip de professionals d’orientació per assessorar-te en el teu projecte professional.

Informa’t

També et pot interessar

null

Ofertes

Descobreix les ofertes actives i ofereix la teva candidatura

null

Formació

Prepara't per aconseguir la feina que vols!

null

Orientació laboral

T'assessorem en la recerca de feina

null

Videoteca

Consulta els nostres webinars i tutorials de temàtica ocupacional