jovenes chico chica estudiantes

En què consisteix?

Aquest projecte neix per generar oportunitats laborals directament vinculades a ocupacions emergents per a les persones joves, veient l’orientació i la capacitació com l’eina clau de desenvolupament del propi projecte professional i l’encaix amb perfils d’alta demanda laboral.

Revolució Jove és un projecte integrat d’accions d’orientació, formació i acompanyament a la inserció per a persones joves que volen definir el seu projecte professional. Mitjançant diferents actuacions la persona s’aproparà a ocupacions emergents lligades al context de la sostenibilitat i el medi ambient, definint un itinerari formatiu o laboral per facilitar un futur professional amb èxit.

 • Acompanyar de manera individual i personalitzada en el procés de disseny i desenvolupament del propi itinerari formatiu i/o laboral.
 • Crear un espai de reflexió per identificar interessos, motivacions i competències per facilitar la presa de decisions.
 • Conèixer el mercat de treball, les ocupacions, especialment les vinculades al medi ambient.
 • Oferir una formació innovadora i especialitzada en el món de la sostenibilitat.
 • Generar oportunitats laborals vinculades a ocupacions emergents.

Entenem l’orientació i la qualificació com a eina clau de desenvolupament del projecte professional i de vida de la persona.

Per intervenir d’una manera eficient amb el col·lectiu de persones joves s’aposta per donar molta importància a l’assessorament grupal com a eina d’aprenentatge conjunt.

El fet de treballar en grup augmenta la cohesió entre les persones joves i permet crear un espai per compartir i aprendre conjuntament. La persona jove es troba en una etapa de transició (pas del sistema educatiu al mercat laboral), i de canvi, en el qual les relacions interpersonals, ja siguin entre iguals com amb referents adults, poden afavorir la presa de decisions envers el seu objectiu.

Les accions grupals, també permeten als i a les joves identificar i desenvolupar competències transversals que posteriorment hauran de posar en joc en un context laboral. El grup actua com a element reforçador i motivador del compromís envers l’acció, ajudant a la persona jove a definir i responsabilitzar-se del seu projecte personal i professional.
S’aposta per tant, per l’assessorament grupal en grups reduïts que permetin la inclusió, la participació i el dinamisme mitjançant jocs, visionat de vídeos o l’ús d’eines digitals, proporcionant així una eina d’aprenentatge conjunta.

L’acció grupal es complementa amb l’assessorament individual durant tot l’itinerari en forma de tutories d’acompanyament, per ajustar cada projecte professional a les necessitats individuals. Per tant, la persona participant al llarg de tot el programa estarà acompanyada i guiada per una persona tècnica orientadora que serà la referent i en farà el seguiment fins a la finalització del projecte, inclosa en el seguiment post-inserció.

Tant les actuacions individuals com les grupals han estat adaptades per poder desenvolupar-se de manera virtual en cas de necessitat.

 • Joves de 16 a 29 anys amb o sense formació i que vulguin definir el seu projecte laboral i/o formatiu.
 • Formació en REPARACIÓ I MANTENIMENT DE PATINETS I BICICLETES ELÈCTRICS (250h)
  Inicia el 02/11/23 i finalitza el 16/02/24.
 • Accions grupals d’orientació i coneixement d’interessos, motivacions i competències per definir el projecte professional.
 • Assessorament individual per acompanyar en la presa de decisions.
 • Suport en el procés de recerca de feina i/o formació.
 • Monogràfics sobre economia verda i baix impacte medi ambiental.
 • Accions d’apropament al mercat laboral; estades en empreses en format de pràctiques no laborals, visites en context real, monogràfics sobre ocupacions i vies d’accés al mercat.

Contacte


Anna Figueras Alsius

WhatsApp: 659353139

Correu: anna.figueras@terrassa.cat

Judit Esquius Espinal

WhatsApp: 629965392

Correu: judit.esquius@terrassa.cat

Introducció al desenvolupament de videojocs
Curs de Logística 4.0.
Curs d’introducció al desenvolupament de videojocs
Dinàmica de grup
Coneixent les empreses de Terrassa
Curs d’introducció al desenvolupament de videojocs
Sala de recerca jove
Visita amb els joves
Visita al Punt de Voluntariat
Inscriu-te

Recursos relacionats

primer plano manos de mujer escribiendo en teclado

Més informació i tràmits

Generalitat de Catalunya

jovenes chico chica estudiantes

Challenge Indústria

Visita la nostra videoteca

chico chica mecánicos en taller con coche elevado

Projectes ocupacionals

Visita la nostra videoteca

Inscriu-te

Col·laborem amb

Amb el suport de

També et pot interessar

Exterior edificio Foment Ayuntamiento de Terrassa

Qui som?

Coneix el Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Terrassa

bombilla concepto piensa fuera de la caja

Què fem?

Descobreix els nostres programes d'ocupació

portátil videollamada reunión de equipo

Treballa amb nosaltres

Vols formar part del Servei d'Ocupació?

Hombre consultando mapa en el móvil smartphone icono ubicación

On som i horaris

Troba'ns aquí