Què oferim?

Servei d’orientació professional per a persones joves d’entre 16 i 29 anys on, mitjançant l’assessorament personalitzat, s’acompanya a la persona en el desenvolupament del projecte professional.

Dirigit a persones que no saben en què formar-se, que volen créixer professionalment, que inicien els primers passos en el món laboral o que volen reorientar el seu perfil professional.

imagen corporativa chica con libreta logo Terrassa Ocupació

Assessorament individual

Sessions individuals per a la definició del projecte professional i l’acompanyament a la recerca de feina. Es treballa el disseny i execució d’un pla d’acció a partir de l’anàlisi d’interessos i motivacions de la persona, el coneixement del mercat de treball i la identificació de competències professionals i personals. S’acompanya en la recerca de feina treballant les competències d’accés a l’ocupació.

Sala de recerca Jove

Espai per realitzar recerca intensiva i activa de feina amb suport tècnic.

Espai dotat amb equipaments informàtics per facilitar la recerca de feina intensiva oferint un espai amb connectivitat.

Sessions informatives als Instituts d'Educació Secundària

Sessions informatives sobre els recursos que ofereix el Servei d’Ocupació vinculats a l’orientació i la formació, dirigides a alumnes de 3er i 4rt dESO, i de Cicles formatius de grau mitjà i superior. S’organitzen sessions informatives a demanda dels centres educatius per apropar el Servei d’Ocupació i donar a conèixer opcions formatives i laborals no emmarcades en el sistema de formació reglada.

Tutories d’acompanyament en la transició Escola-treball - Ser Jove Desprès de l’ESO

Actuacions que tenen per objectiu acompanyar a les persones joves en el seu procés de transició escola-treball, mitjançant accions coordinades entre els professionals que treballen en els serveis municipals de l’Ajuntament de Terrassa, Servei d’Educació, Servei Jove, Serveis Socials, Servei d’Ocupació i Centres d’Educació Secundària.

jovenes chico chica estudiantes

Objectius específics

  • Facilitar els processos de transició al finalitzar l’escolaritat obligatòria, tant pel que fa a les persones que no acrediten l’ESO com pel que fa als joves que, tot i haver acreditat l’ensenyament obligatori, poden viure un procés de ruptura i abandonament en el primer any dels estudis post- obligatoris i en conseqüència, necessitar un referent adult per a reconduir la seva situació.
  • Posar a l’abast de totes les persones d’una promoció els recursos formatius, d’inserció professional i de lleure existents en el municipi de Terrassa.
  • Establir vies de col·laboració entre els Centres d’Educació Secundaria i els serveis de l’administració local, per donar a conèixer altres recursos formatius, socials, del lleure i laborals existents en el territori.
  • Facilitar la existència d’una persona referent de cada servei per l’alumnat que surt del sistema educatiu sense acreditació per tal d’oferir sortides formatives i laborals a les persones joves.

Demana cita prèvia

Tant si prefereixes atenció presencial com atenció telemàtica:

Atenció presencial

Atenció telefònica o online

També et pot interessar

null

Ofertes

Descobreix les ofertes actives i ofereix la teva candidatura

null

Formació

Prepara't per aconseguir la feina que vols!

null

Orientació laboral

T'assessorem en la recerca de feina

null

Videoteca

Consulta els nostres webinars i tutorials de temàtica ocupacional