En què consisteix?

La jornada transinlab està dirigida a conèixer la realitat de les persones trans* en l’àmbit laboral, obtenir recursos, detectar oportunitats i reptes de millora en matèria d’ocupació.

S’emmarca en un conjunt d’accions promogudes per la Xarxa de Municipis LGTBI+ de Catalunya que permeten seguir connectant les persones i entitats LGTBI+, les empreses i les administracions públiques, per compartir experiències i crear sinergies de col·laboració entre aquestes.

Neix com a fruit del compromís de la Xarxa per l’impuls de les polítiques LGTBI+ i per la defensa dels drets fonamentals del col·lectiu, concretament de les persones trans*. Gràcies a aquest treball conjunt, en els darrers anys s’han dut a terme diferents accions de les que destaquen l’elaboració de dues guies amb l’objectiu de millorar la inserció laboral de les persones trans*.

En la seva elaboració van participar professionals vinculats a diversos àmbits de l’ocupació i de la igualtat de gènere i polítiques LGTBI+ de diferents ens que formen part de la Xarxa: Ajuntaments, Consells Comarcals, Diputació de Barcelona i Generalitat de Catalunya. Es va comptar amb la participació de referents del propi col·lectiu i d’especialistes en la matèria LGTBI+ com Miquel Missé, sociòleg, consultor i formador en polítiques públiques per la diversitat sexual i de gènere.

Transinlab pretén posar sobre la taula diferents problemàtiques que afecten a gran part de les persones trans* a Catalunya tals com l’atur, la dificultat per trobar oportunitats laborals, etc… alhora que permetrà teixir aliances, conèixer projectes i programes actius, obrint-nos a un diàleg enriquidor que donarà continuïtat a aquest camí iniciat amb l’objectiu d’afiançar el canvi i seguir promovent polítiques LGTBI+ que donin resposta a les diferents necessitats pròpies d’una realitat diversa.

Vols recuperar la jornada?

Pots veure en vídeo la ponència i les Taules rodones que s’han dut a terme durant la jornada.

Ponència “La realitat del mercat de treball i la inserció laboral de les persones trans* a Catalunya” a càrrec de Miquel Missé.

Taula 1: “Polítiques actives i iniciatives d’ocupació per a persones trans* al territori”

Taula 2: “El paper de l’empresa i les administracions públiques en la inserció de persones trans*”

Consulta el programa

Consulta les conclusions de la jornada aquí.

Organitza

Amb el suport de

També et pot interessar

Exterior edificio Foment Ayuntamiento de Terrassa

Qui som?

Coneix el Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Terrassa

bombilla concepto piensa fuera de la caja

Què fem?

Descobreix els nostres programes d'ocupació

portátil videollamada reunión de equipo

Treballa amb nosaltres

Vols formar part del Servei d'Ocupació?

Hombre consultando mapa en el móvil smartphone icono ubicación

On som i horaris

Troba'ns aquí