En què consisteix?
Subvenció destinada a dur a terme projectes de millora de l’ocupabilitat de les persones migrades extracomunitàries que, trobant-se en situació administrativa irregular, estan en disposició de fer un arrelament social.
Les persones migrades en situació administrativa irregular conformen un dels col·lectius més vulnerables i amb més risc d’exclusió social, atès que l’absència de permís de treball els impedeix l’accés al mercat de treball.
Les actuacions que es realitzen a l’empara d’aquest projecte són:
- Tràmits relacionats amb la regularització de la situació administrativa.
- Actuació de contractació laboral.
- Actuació d’acompanyament.
A fi de millorar les seves competències idiomàtiques i facilitar així la seva integració, es preveu que les persones contractades puguin assistir dins d’horari laboral a cursos de formació en català impartits pel Consorci de Normalització Lingüística de Catalunya.
El projecte s’ha dissenyat contemplant llocs de treball de diferent nivell de qualificació, especialitats professionals i amb diversos requeriments de coneixement de la llengua.
Les 12 persones seran durant el mes de desembre per Foment de Terrassa, amb un contracte d’un any de durada a jornada completa, i treballaran a diferents serveis de l’Ajuntament de Terrassa, en tasques de suport addicional d’interès general i social.
Els llocs de treball en el que les persones seran contractades són:
- 3 personal peó d’oficis (1 de jardineria i 2 de paleteria).
- 4 personal administratiu.
- 4 personal d’informació i consergeria.
- 1 personal tècnic auxiliar de mediació (traducció i acompanyament).
El personal tècnic d’acompanyament ha de:
- Vetllar i garantir la seva integració al lloc de treball, assegurant el compliment de les obligacions en matèria laboral i en matèria de prevenció de riscos laborals.
- Realitzar el seguiment laboral, assegurant el compliment de les obligacions en matèria laboral i en matèria de prevenció de riscos laborals.
- Acompanyar al llarg de tot el procés de contractació mitjançant itineraris d’orientació personalitzats: tutories de seguiment individual i realització d’accions grupals.
- Detectar necessitats i derivar a recursos formatius.
- Facilitar l’adquisició de competències idiomàtiques.
- Fomentar el coneixement de l’entorn municipal, social i laboral per afavorir la integració cultural i social al territori.
- Proporcionar les eines i recursos necessaris de coneixement del mercat laboral i recerca de feina, per facilitar la posterior inserció al mercat laboral ordinari.
La convocatòria de Treball i Formació ACOL està subvencionada per la Generalitat de Catalunya a través del Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançada pel Programa de FSE+ de Catalunya 2021-2027, amb un cofinançament del 40%